All Options snijdt in bedrijf

Het Amsterdamse handelshuis All Options moet een kantoor sluiten en een deel van de werknemers ontslaan. Dit blijkt uit brieven die topman Allard Jakobs heeft gestuurd aan zijn personeel. ,,We opereren onder marktomstandigheden die we de afgelopen tien jaar niet hebben gezien.” De belangrijkste activiteit market marketing, het onderhouden van de markt in opties, is verlieslatend.

Zeperd Staat en Connexxion

Voormalig bestuursvoorzittter Peter Kortenhorst van openbaarvervoersbedrijf Connexxion heeft recht op bijna 2 miljoen euro inclusief de bonus die hem in september 2008 door Connexxion en diens aandeelhouders Transdev en de Staat der Nederlanden in het vooruitzicht is gesteld. Dat beliste de rechtbank van Utrecht woensdag.

Sickinghe niet in voor KPN

Duco Sickinghe stapt niet over naar KPN. In een even opmerkelijke als beknopte verklaring laat de topman van het Belgische Telenet weten dat hij ,,niet in gesprek is met KPN en ceo bij Telenet zal blijven''. Woensdag meldde het FD dat Sickinghe een belangrijke kandidaat was voor de opvolging van Ad Scheepbouwer.

VERDER IN HET NIEUWS:

`Etnische registratie Roma'(de Volkskrant)

De burgemeester van Nieuwegein zou het een goed idee vinden als de tien gemeenten met de meeste Roma-inwoners hen zouden kunnen registreren. Naast burgemeester is Cor de Vos ook voorzitter van het Platform Roma-gemeenten. De PvdA'er heeft de gemeente Ede al bij voorbaat op zijn hand, maar Utrecht en Enschede zien het niet zo zitten. ,,De Roma staan het verst van de Nederlandse samenleving af en moeten worden geholpen, mede vanwege hun omgeving. Dat is alleen te doen als we hun problemen in kaart brengen'', aldus De Vos in de Volkskrant.

Subsidie-willekeur (Trouw)

Na onderzoek is gebleken dat 75 procent van de Nederlandse gemeenten geen vastomlijnd beleid heeft voor het subsidiëren van religieuze organisaties. Het instituut voor multiculturele vraagstukken Forum presenteert donderdag de resultaten, weet Trouw. Bij 59 gemeenten is gekeken op welke gronden de organisaties subsidie krijgen. Volgens het rapport lijkt toewijzing soms wel natte vingerwerk. Ook blijkt dat vooral subsidie aan initiatieven van islamitische organisaties veel commotie veroorzaakt en Kamervragen oplevert.

Speekseltest automobilisten (AD)

België heeft hem al, maar Nederland krijgt hem ook: de speekseltester. Vanaf 2012 mag de Nederlandse politie een speekseltest afnemen bij automobilisten om te kijken of ze onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zijn gekropen. De ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Camiel Eurlings (Verkeer) presenteren donderdag een voorstel daartoe, schrijft het AD. Uit eerder politieonderzoek is gebleken dat 20 procent van de automobilisten die bij een ongeluk gewond raken, drugs heeft gebruikt.

Máxima-plan (De Telegraaf)

Hillary Clinton steunt het plan van prinses Máxima om de allerarmsten van de wereld een microkrediet te geven. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken blijkt zelfs een grote fan van dat plan, weet De Telegraaf. Als adviseur voor de secretaris-generaal van de VN presenteerde Máxima woensdag in New York het eindverslag over haar activiteiten voor de microkredieten. Daar bleek ook dat Hillary Clinton, ondanks haar overvolle agenda, een plekje had vrijgehouden om met prinses Máxima van gedachten te wisselen.

Maagzuurremmers (Trouw)

De normale dosis maagzuurremmers blijkt bij een derde van de gebruikers nauwelijks effect te hebben, schrijft Trouw. Ziekenhuisapotheker in opleiding Nicole Hunfeld concludeert dat in haar proefschrift. Daarin onthult ze ook waarom dat zo is. Bij onderzoek bij proefpersonen bleek dat wie over de DNA-variant `ster-17' beschikt, de medicijnen snel afbreken. Het gevolg is dat de medicijnen dus minder goed werken. Maagzuurremmers behoren bij de top tien van meest gebruikte middelen. Alleen al in Nederland worden per jaar meer dan tien miljoen recepten daarvoor uitgeschreven.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl